Начин на приготвяне
Разбиваме яйцата със захарта и олиото, прибавяме внимателно предварително разтопения на водна баня шоколад. Накрая прибавяме ванилията, брашното размесено с бакпулвера и смлените орехи. Печем в намазнена и набрашнена кръгла тавичка в предварително загрята фурна на 180 градуса за 20-25 мин.
За пълнежа разбиваме белтъците на сняг, добавяме захарта и продължаваме да бъркаме. Накрая прибавяме разтопения черен и млечен шоколад на водна баня, разбъркваме добре и слагаме за малко в хладилника.
За глазурата слагаме прясното мляко на средна температура, прибавяме течния шоколад и бъркаме до получаването на хубав гъст сос.
Изпечения блат за торта разрязваме на три отделни блата с помощта на нож.
Слагаме първия блат, намазваме с пълнеж, след това втория блат, отново мажем с пълнеж, накрая покриваме с третия блат.
Мажем обилно цялата торта с глазура, посипваме по краищата и страните със смлени орехи и гарнираме с няколко парченца сусамов крокан.
Рецептата за Шоколадово-орехова торта за повод е изпълнена!
Много вкусна шоколадова торта с орехов вкус.