Начин на приготвяне
Измийте старателно картофите под течаща вода. Без да ги белите, предварително ги сложете в тенджера със студена вода. Сложете съда на силен огън, и след като започнат да се образуват балончета във водата, намалете мощността котлона. Оставете леко захлупена тенджерата, докато картофите се сварят напълно.
Докато картофите се варят, пригответе останалите продукти за картофените кюфтета.
Лукът се почиства и нарязва на ситно.
Кашкавалът се настъргва на ренде, а крема сиренето се реже на малки парченца.
Щом картофите са сварени, излейте водата и ги обелете.
В дълбока купа изсипете всички продукти - картофите, кашкавал, топеното сирене и лук. Чукнете едно яйце и подправете със сол, черен пипер и кимион на вкус.
С ръчна преса или виличка смачкайте сварените картофи и объркайте сместа за картофени кюфтета. Оформете всички домашни картофени кюфтета с леко навлажни ръце.
Оваляйте всяко кюфте в брашно и изпържете от двете страни в предварително загрято олио.
Картофени кюфтенца с топено сирене и кашкавал поднесете с вкусна зеленчукова салата.