Начин на приготвяне
В подходяща малка тенджера изсипете водата и олиото, и ги оставете да покъкрят.
След няколко минути (след около 5 минути), те ще започнат да завират и това е моментът да се изсипе брашното. Брашното трябва да се изсипе наведнъж и с помощта на дървена лъжица да се бърка енергично, докато се получи лепкаво тесто, което обаче се отделя лесно от стените на съда.
Изключете котлона, преместете пареното тесто в желязна купа (по възможност; ако ли не, просто я преместете другаде), за да се охлади по-бързо.
След като тестото се е охладило, идва ред на яйцата. Те се добавят едно по едно, като след всяко се разбърква много добре, до пълното му поемане от тестото. Може да бъркате с миксер/кухненски робот, а ако ви е удобно - може да омесите на ръка.
Слее това се загрява олио в подходяща тенджера. Олиото трябва да е толкова, колкото да покрие вашите мини толумбички.
Оформянето на толумбичките може да стане с помощта на пош, но в случая аз използвах 2 малки кафени лъжички, с които оформих малки топченца и пуснах в добре загрятата мазнина.
Така, нашите мини толумбички се пържат до златисто.
Захарният сироп се приготвя като водата, захарта и мед се варят на средна сила на котлона за около 15-20 минути. За това време трябва да се е редуцирало с 1 см нивото на течността.
Така този сироп се оставя настрана, за да се охлади.
Изпържените толумбички също трябва да се оставят да се охладят и едва когато са охладени, се смесват - т.е. толумбичките вече могат да се пуснат в захарния ни сироп.
Не препоръчвам горещ сироп с охладени толумбички, защото при мен се разкашкват, а по горе описания начин нямам проблем.
Сочни мини толумбички!