Традиционна грис халва

Аника ВойтАника Войт
Чирак
57
184
474
6
10/05/2020
"Традициите трябва да се спазват, ето защо приготвяме класическа грис халва "
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо174
  • Преглеждания за месеца174
  • Преглеждания за седмицата47
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В широка теджера или тиган сложете маслото и олиото и загрейте на средна сила на котлона. Маслото не бива да изгаря, защото ще промени много вкуса на десерта от грис. Прибавете вътре гриса и разбъркайте. Гриса ще започне да се запържва и променя цвета си към златист.

В отделна тенджерка се слага прясното мляко и захарта да заври. Към тях се добавя и ванилията. Щом млякото заври, следва да го смесим с гриса.

С повишено внимание започнете да изсипвате топлото мляко при запържения грис. Работете на много тънка струйка и непрекъснато бъркайте. Грисът ще поеме подсладеното мляко за няколко секунди.

След това грис халвата (още топла) се изсипва в десерти купички. Притиска се хубаво с лъжичка. Оставя се да изстине напълно. Преди сервиране Традиционна грис халва се обръща в чиния и се поръсва с натрошени орехи.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар