Домашна пица четири сирена

Росица ПетроваРосица Петрова
Чирак
68
332
2k
15
05/05/2020
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо144
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Активирайте маята в леко затоплено прясно мляко заедно със захарта.

В купа пресейте брашното и солта и направете кладенче. Прибавете сместа с маята и зехтина и замесете меко нелепнещо тесто.

Намажете го с малко зехтин и сложете в купа, покрито с фолио.

Оставете тестото за пица да втаса за един час, докато удвои обема си.

Това количество тесто е достатъчно за две пици с диаметър 30 см.

Тестото може да бъде замесено от вечерта и след това поставено в хладилник. Ако изберете този вариант, преди употреба го извадете за 30 минути на стайна температура и едва тогава работете с него.

Преди да разточите тестото си, пригответе доматения сос за пицата.

В тиган сложете доматите и зехтина да заврат. Гответе на слаб котлон няколко минути, докато сосът се сгъсти. После прибавете нарязан пресен босилек, малко захар и сол на вкус. Оставете леко да се охлади.

Върху набрашнена повърхност разточете тестото на тънка кора. Прехвърлете го в тавата, в която ще печете, и намажете със соса.

Отгоре наредете нарязаните сирена и най-накрая настържете кашкавала и поръсете пицата Куатро Формаджи със сух босилек.

Печете домашната пица четири сирена в загрята фурна на 240 градуса за около 20 минути.

Дървена мини точилка за пица
Приготвяй си тази рецепта с:
Дървена мини точилка за пица
8.80 лв.
Виж ››

За да приготвите перфектната домашна пица, трябва да започнете от перфектните кори, а тях ще получите благодарение на мини точилката за пица. Бързо, лесно и удобно разточване до желаната дебелина. Тънка, хрупкава пица ала Италия с практичната мини точилка за пица.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар