Начин на приготвяне
Нарязваме на продълговати хапки пилешките гърди и ги овкусяваме със сол, черен пипер, соев сос, подправка за пиле и чесъна. Оставяме за 30 минути да се овкусят хубаво.
След това обелваме и сваряваме картофите, които сме нарязали на едри кубчета. Нарязваме и лука и морковите.
След това в дълбок тиган сипваме олиото и запържваме първо пилешките гърди, след това добавяме и картофите, граха, царевицата, чушката, лука и моркова. Всичко се запържва за около 5 минути.
След което овкусяваме с чубрица и риган и изсипваме в глинена тава (ако нямате може да използвате йенско стъкло).
В купичка изсипваме микса от четири сирена и добавяме готварската сметана към него. Бъркаме, докато се разтвори, и изсипваме върху месото и зеленчуците.
След това в същата купичка слагаме 3 с.л. заквасена сметана, добавя съвсем малко вода към нея и бъркаме с телена бъркалка, докато стане хомогенна смес.
Изсипваме и нея в тавичката. Разбъркваме хубаво всичко, което сме сложили в тавата, и печем във фурната за около 40 минути, докато се сгъсти сосът. Разбъркваме 2 или 3 пъти, докато се пече.
Накрая слагаме 2 стръка зелен лук, който сме нарязали, и изключваме фурната.