Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Свински пържоли от врат на фурна

Свински пържоли от врат на фурна

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9384k7k6
Свински пържоли от врат на фурна4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Помислихте ли за гарнитура към свинските пържоли, ние сме се спрели на картофки"

Необходими продукти

  • свински пържоли - 4 бр. с кост
  • зехтин - 3 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • мащерка - на вкус
  • бира - 330 мл
  • кафява захар - 1 с.л.
  • сол - щипка
  • бяло вино - 1 к.ч.
  • лимонов сок - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме си свинските пържоли и ги натъркваме със зехтина, солта и подправките.

След като сме ги овкусили, ги поставяме в купа и заливаме с бирата и лимоновия сок.

Прибираме в хладилника, като завиваме с фолио и оставяме за 3 часа.

Вадим и оставяме за 30 минути на стайна температура самите пържоли, след което изваждаме от маринатата.

В тавичка плътно една до друга ги подреждаме, заливаме със бялото вино и зехтина.

Поставяме свински пържоли от врат на фурна в печката и печем за около 1 час или до желания загар.

Поднасяме вратните пържоли с картофи соте.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: