Запечени ароматни картофи

АнабелАнабел
Ветеран
495
2k
937
204
04/05/2020
"Давайте биричката насам, защото картофките са готови "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо202
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • картофи - 8 бр. с тънка кора
  • сол
  • краве масло - 70 г
  • пушен червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • сух риган - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се сваряват, без да се белят, в подсолена вода.

Варят се, докато омекнат, но без да се разваряват. Нареждат се в тава, намазана с масло. Всеки картоф се притиска с помощта на чаша, така, че да се сплескат и разпукат леко.

Върху всеки картоф се поръсва със сол, сух риган, сушен червен и черен пипер. Слага се по малко парченце краве масло и тавата се слага във фурната.

Картофите се запичат само на горен реотан до хрупкава коричка. Лесна рецепта за печени картофи, подходяща както за гарнитура към месо, така и за вегетарианско основно ястие.

Запечени ароматни картофи можем да поднесем с домашен хумус.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар