Начин на приготвяне
Разбиваме маслото на крем и към него прибавяме предварително разбитото със захарта яйце.
Добавяме брашното, пресято с бакпулвера и солта, след това - счуканите орехови ядки, нарязаните на кубчета ябълки, настърганата лимонова кора, стафидите и коняка.
Изсипваме сместа в намазана с мазнина и поръсена с брашно тава, и печем на умерена фурна нашия сладкиш.
След като изстине, нарязваме сладкиша на парчета, които натрошаваме и слагаме на дъното на чаши за шампанско. А отгоре слагаме по една топка домашен сладолед или разбита сметана.
Идеален ронлив сладкиш за сладолед - летен десерт, от който не бива да се лишавате.
В този вариант ронливият сладкиш може да се ползва и за направата на вкусен чийзкейк.