Ронлив сладкиш за сладолед

Георги ЧечевГеорги Чечев
Новак
251
959
29
27/04/2020
"Вкусен ронлив сладкиш, който може да съчетаете с домашен сладолед за получаване на още по-страхотен десерт "
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо121
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • яйца - 1 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • краве масло - 125 г
  • брашно - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
  • орехови ядки - 1 ч.ч.
  • ябълки - 3 бр средно големи
  • лимонова кора - от 1 лимон настъргана
  • сол - 1 щипка
  • стафиди - 2 с.л.
  • коняк - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме маслото на крем и към него прибавяме предварително разбитото със захарта яйце.

Добавяме брашното, пресято с бакпулвера и солта, след това - счуканите орехови ядки, нарязаните на кубчета ябълки, настърганата лимонова кора, стафидите и коняка.

Изсипваме сместа в намазана с мазнина и поръсена с брашно тава, и печем на умерена фурна нашия сладкиш.

След като изстине, нарязваме сладкиша на парчета, които натрошаваме и слагаме на дъното на чаши за шампанско. А отгоре слагаме по една топка домашен сладолед или разбита сметана.

Идеален ронлив сладкиш за сладолед - летен десерт, от който не бива да се лишавате.

В този вариант ронливият сладкиш може да се ползва и за направата на вкусен чийзкейк.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар