Начин на приготвяне
Агнешките дреболии се сваряват предварително, колкото да се изпенят, но не да са хубаво сварени. В тиган се слага олио и агнешките дреболии се задушават със зеления лук.
Добавят се булгур и ориз, и доматите от консерва. Разбърква се и се задушава за 2 минути. Маха се от котлона и се овкусява със сол, черен пипер, подправката за агнешко и всичко това се изсипва в оризоварката.
Налива се вода 4 ч.ч. и се оставя да се готви в оризоварката. От време навреме може да разбърквате.
След като оризът и булгурът са се сготвили, нарежете пресен девесил, разбъркайте и сервирайте мързеливата дроб сарма в оризоварка. Да ви е сладко!
Тази рецепта е вариант на класическата дроб сарма със заливка, ако не разполагате с яйца или кисело мляко.