Начин на приготвяне
Почистваме и измиваме котлетите от шаран, наръсваме го със солта, смления черен пипер, лимоновия сок и оцета, а след това го намазваме с доматеното пюре. Оставяме го в хладилник да се маринова за 10-15 минути.
Обелваме лукчетата и ги поръсваме с маслото, бялото вино, оцета, захарта, лютия червен пипер и малко сол. Добавяме стафидите и бадемите. Разбъркваме сместа и я изсипваме в плитък съд, който похлупваме и поставяме в микровълновата печка за около 8 минути на 600 вата.
Изваждаме съда и подреждаме рибните котлети върху соса и ги запичаме в микровълновата за 8 минути на 450 вата.
Поръсваме готовото ястие от шаран със ситно нарязания магданоз.
Вкусни печени котлети от шаран в микровълнова.