Наложена баница с кайма и сирене

Нина Б ИвановаНина Б Иванова
Ентусиаст
37
139
100
5
17/04/2020
"Вкусна наложена баница с кайма и сирене - всички у дома я обичат "
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо117
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете на котлона дълбок тиган с малко мазнина. Лука изчистете, измийте и нарежете на ситно. Запържете, докато порозовее.

Гъбите измийте, нарежете и добавете към лука. Добавете малко водичка и оставете гъбите да се задушат заедно с лука.

Когато гъбите омекнат и се задушат, добавете каймата и раздробете с дървена лъжица. Разбъркайте добре каймата с лука и гъбите и оставете на котлона 10-15 минутки, за да се задуши каймата.

Сиренето намачкайте с вилица. Когато каймата е готова, я смесете с него, оставяйки предварително 2 с.л. от сиренето настрани.

В дълбока тава започнете да редите баницата с кайма. Първо, намажете с мазнина дъното на тавата. Покрийте дъното с три кори и ги намажете с малко олио.

След това сложете от плънката за баницата (каймата и сиренето) като я разпределите равномерно. Сложете отгоре три кори, между тях леко намажете с мазнина.

Сложете отново от плънката с каймата. Оставете си три кори за най-отгоре. Последният пласт плънка е от 2 с.л. сирене и 1 яйце. Отгоре завършете домашната наложена баница с три кори и намажете с малко мазнина.

Сложете наложената баница с кайма и сирене да се пече на 200 градуса за 40-50 минути.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар