Начин на приготвяне
Сложете на котлона дълбок тиган с малко мазнина. Лука изчистете, измийте и нарежете на ситно. Запържете, докато порозовее.
Гъбите измийте, нарежете и добавете към лука. Добавете малко водичка и оставете гъбите да се задушат заедно с лука.
Когато гъбите омекнат и се задушат, добавете каймата и раздробете с дървена лъжица. Разбъркайте добре каймата с лука и гъбите и оставете на котлона 10-15 минутки, за да се задуши каймата.
Сиренето намачкайте с вилица. Когато каймата е готова, я смесете с него, оставяйки предварително 2 с.л. от сиренето настрани.
В дълбока тава започнете да редите баницата с кайма. Първо, намажете с мазнина дъното на тавата. Покрийте дъното с три кори и ги намажете с малко олио.
След това сложете от плънката за баницата (каймата и сиренето) като я разпределите равномерно. Сложете отгоре три кори, между тях леко намажете с мазнина.
Сложете отново от плънката с каймата. Оставете си три кори за най-отгоре. Последният пласт плънка е от 2 с.л. сирене и 1 яйце. Отгоре завършете домашната наложена баница с три кори и намажете с малко мазнина.
Сложете наложената баница с кайма и сирене да се пече на 200 градуса за 40-50 минути.