Ezine.bg»Рецепти»Баница»Наложена баница с кайма и сирене

Наложена баница с кайма и сирене

Нина Б ИвановаНина Б Иванова
Копирайтър
461831301
Наложена баница с кайма и сирене
Снимка: Нина Б Иванова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8
"Вкусна наложена баница с кайма и сирене - всички у дома я обичат"

Необходими продукти

  • кори за баница - 1 пакет
  • кайма - 500 г
  • сирене - 250 г
  • яйца - 1 бр.
  • гъби - 100 г
  • лук - 3 глави
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете на котлона дълбок тиган с малко мазнина. Лука изчистете, измийте и нарежете на ситно. Запържете, докато порозовее.

Гъбите измийте, нарежете и добавете към лука. Добавете малко водичка и оставете гъбите да се задушат заедно с лука.

Когато гъбите омекнат и се задушат, добавете каймата и раздробете с дървена лъжица. Разбъркайте добре каймата с лука и гъбите и оставете на котлона 10-15 минутки, за да се задуши каймата.

Сиренето намачкайте с вилица. Когато каймата е готова, я смесете с него, оставяйки предварително 2 с.л. от сиренето настрани.

В дълбока тава започнете да редите баницата с кайма. Първо, намажете с мазнина дъното на тавата. Покрийте дъното с три кори и ги намажете с малко олио.

След това сложете от плънката за баницата (каймата и сиренето) като я разпределите равномерно. Сложете отгоре три кори, между тях леко намажете с мазнина.

Сложете отново от плънката с каймата. Оставете си три кори за най-отгоре. Последният пласт плънка е от 2 с.л. сирене и 1 яйце. Отгоре завършете домашната наложена баница с три кори и намажете с малко мазнина.

Сложете наложената баница с кайма и сирене да се пече на 200 градуса за 40-50 минути.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: