Пикантен ориз с ананас

Ани Василева
Ани Василева
Новак
27/08/2013
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 616
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът се накисва за 30 минути в студена вода. Шафрана се слага в леко затопленото мляко за около 5-7 минути заедно със стафидите.

Загрейте маслото и запържете ситно нарязаната глава лук и джинджифила и запържете на умерен огън за около 5-6 минути. Когато лукът омекне добавете и кимиона, кориандър, канелата, шушулките кардамом и черен пипер на вкус.

Запържете за още 2 минути и добавете ориза. Разбъркайте е налейте вряща вода.

Водата трябва да е в достатъчно количество, така че да покрие ориза поне с 5 сантиметра. Варете ястието на умерен огън под похлупак за 7-8 минути.

Вземете ароматизираното с шафран мляко и го излейте зигзагообразно върху ориза, но не разбърквайте. Задушавайте ориза докато напълно попие течността.

Преди поднасяне добавете ананаса и ядките, разбъркайте и сервирайте топло.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар