Начин на приготвяне
Пуснете фурната да се загрее до 180 градуса и пригответе 2 кръгли форми с диаметър около 18-20 сатнитметра.
В дълбока купа сипете продуктите за блатовете и разбивайте до получаването на гладка, еднородна смес, като разбиете първо маслото със захарта и след това яйцата и останалите продукти.
Ако сместа ви се вижда твърде плътна добавете още 1-2 с.л. мляко, но внимавайте да не я разводните. Сипете по равно в двете форми и изпечете до порозовяване - около 25 минути.
Докато блатовете се пекат, пригответе крема. Натрошете лешниците на ситно. Смесете ги с маслото и захарта и бъркайте до получаването на гладък крем. Добавете настъргания шоколад и разбъркайте.
Изчакайте блатовете да се охладят и ги срежете на две части хоризонтално. Намажете обилно всеки блат с крем и поставете един върху друг. Полейте с шоколадов кувертюр и приберете за 3-4 часа в хладилник, за да стегне.