ezine.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Торта Всичко в едно

Торта Всичко в едно

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
922166454
Торта Всичко в едно
27/08/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
10
"Ароматна торта, от която ще искате още и още, и още"

Необходими Продукти

  • за блатовете
  • масло - 175 г
  • пудра захар - 175 г
  • брашно - 175 с набухвател
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • яйца - 3 бр.
  • прясно мляко - 1 - 2 с.л.
  • за крема
  • лешници - 175 г
  • масло - 175 г
  • пудра захар - 175 г
  • шоколад - 175 г натурален
  • шоколадов кувертюр - за заливане на тортата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пуснете фурната да се загрее до 180 градуса и пригответе 2 кръгли форми с диаметър около 18-20 сатнитметра.

В дълбока купа сипете продуктите за блатовете и разбивайте до получаването на гладка, еднородна смес, като разбиете първо маслото със захарта и след това яйцата и останалите продукти.

Ако сместа ви се вижда твърде плътна добавете още 1-2 с.л. мляко, но внимавайте да не я разводните. Сипете по равно в двете форми и изпечете до порозовяване - около 25 минути.

Докато блатовете се пекат, пригответе крема. Натрошете лешниците на ситно. Смесете ги с маслото и захарта и бъркайте до получаването на гладък крем. Добавете настъргания шоколад и разбъркайте.

Изчакайте блатовете да се охладят и ги срежете на две части хоризонтално. Намажете обилно всеки блат с крем и поставете един върху друг. Полейте с шоколадов кувертюр и приберете за 3-4 часа в хладилник, за да стегне.

Рейтинг

4.5
56
40
32
20
10
Дай твоята оценка: