Гювеч за зимата в буркани

26/08/2013
"Няма такова нещо като безплатен обяд! Ако искате гювеч за зимата, ще трябва да си го приготвите сами!"
Приготвяне50 мин.
Готвене80 мин.
Общо130 мин.
Порции10 буркана
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо26 598
  • Преглеждания за месеца49
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и измийте зеленчуците. Нарежете ги на парчета. залейте нарязаните на кубчета патладжани със солена студена вода и оставете да престоят 20 минути.

След това бланширайте всички зеленчуци без доматите. Започнете да редите зеленчуците в буркани: най-отдолу доматите, след това бамята, зеления фасул, чушките, патладжаните и останалта бамя. завършете най-отгоре отново с домати. Между редовете зеленчуци поръсвайте по малко магданоз.

Залейте бурканите с посоления на вкус горещ доматен сок. Затворете с капачки и стерилизирайте гювеча за 80 минути.

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар