Ezine.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Гювеч за зимата в буркани

Гювеч за зимата в буркани

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921359
Гювеч за зимата в буркани2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
130 мин.
Порции
10
"Няма такова нещо като безплатен обяд! Ако искате гювеч за зимата, ще трябва да си го приготвите сами!"

Необходими продукти

  • чушки - 2 кг
  • патладжани - 1 кг
  • бамя - 500 г
  • зелен фасул - 500 г
  • домати - 2 кг
  • доматен сок - 2.5 л
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз - 1 - 2 връзки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и измийте зеленчуците. Нарежете ги на парчета. залейте нарязаните на кубчета патладжани със солена студена вода и оставете да престоят 20 минути.

След това бланширайте всички зеленчуци без доматите. Започнете да редите зеленчуците в буркани: най-отдолу доматите, след това бамята, зеления фасул, чушките, патладжаните и останалта бамя. завършете най-отгоре отново с домати. Между редовете зеленчуци поръсвайте по малко магданоз.

Залейте бурканите с посоления на вкус горещ доматен сок. Затворете с капачки и стерилизирайте гювеча за 80 минути.

В сезона на бамята и патладжана опитайте и нашите рецепти за яхния от бамя или вкусен патладжан в доматен сос.

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: