Начин на приготвяне
Запопваме приготвянето на нашата грахова супа, като почистим и обелим лука, моркова и картофите. Нарязваме ги на средно големи парчета.
В тенджера загряваме зехтина, и слагаме внимателни предварително подготвените зеленчуци. Задушаваме ги за около 5 минути. След това към тях прибавяме скилидките чесън и целината (нарязана на две, три парчета).
Ред е на граха, като след него доливаме и една чаша вряла вода. Щом супата от грах и картофи заври, намаляваме мощността на котлона и я оставяме на слаб огън. След около половин час, вкусната зеленчукова супа е почти готова.
Пасираме я вниателно и по желания я овкусяваме с готварската сметана. Връщаме обратно на котлона за една, две минути.
Готови сме с рецептата за пасирана грахова супа.