Свински шишчета на барбекю

Георги ЧечевГеорги Чечев
Новак
199
799
27
16/04/2020
"Палете барбекюто, шишчетата идват "
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо97
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • свинско филе - 1 кг гърди
  • чушки - 1 бр. червени
  • чушки - 1 бр. зелени пиперки
  • ананас - 400 г консерва
  • портокалов сок - 1 ч.ч.
  • бял оцет - 1/4 ч.ч.
  • кафява захар - 2 с.л.
  • лют чили сос - 2 с.л.
  • царевично брашно - 2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме месото от свински гърди от ципи и жили и го нарязваме на 2, 5 см кубчета. Нарязваме пиперките на 2 см квадратчета. Изцеждаме ананаса и запазваме сока.

Нанизваме на шишче последователно едно кубче месо, едно квадратче пиперка и едно кубче ананас и пак наново. Нанизваме всички шишчета със зеленчуци, като предварително ги намокряме с вода.

Смесваме портокаловия сок с ананасовия сок, белия оцет, кафявата захар и лютия чили сос. Слагаме готовите шишчета в порцеланова или стъклена купа и ги заливаме с половината течност.

Увиваме купата с фолио и я оставяме за около 3 часа в хладилник, а може и за цяла нощ. Подготвяме барбекюто 1 час преди печене.

Правим сладко киселия сос. Изсипваме другата половина от марината в малък тиган. Смесваме царевичното брашно с малко марината в малка купа и хубаво разбъркваме, а след това добавяме към течността в тигана.

Разбъркваме на средна температура докато заври и се сгъсти, а след това прехвърляме соса в малка купа за сервиране.

Слагаме маринованите свински шишчета на горещата намазнена скара на барбекюто и ги печем за около 15 минути, като ги обръщаме от всички страни.

Вече можем да сервираме нашите Свински шишчета на барбекю.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар