Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Гювеч»Гювеч с пилешки копанчета в крок пот

Гювеч с пилешки копанчета в крок пот

Гювеч с пилешки копанчета в крок пот
Снимка: Албена Асенова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
360 мин.
Общо
380 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • пилешки бутчета - 8 бр. копанчета
  • паста хариса - 1 ч.л.
  • риган - 1 ч.л.
  • картофи - 800 г червени
  • дребен лук - 1 купичка
  • грах - 1/2 к.ч. консервиран
  • сол
  • олио - 6 с.л.
  • червен пипер - 1/2 с.л.
  • домати - 1/2 к.ч.
  • дафинов лист - 2 бр.
  • бахар - 3 - 4 зрънца
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките копанчета се намазват с паста Хариса, поръсват се със сол и сух риган, след което се оставят за час-два в хладилник.

Картофите се обелват и слагат на дъното на керамичния съд на крок пота. Лукчетата се обелват и цели се прибавят към картофите.

Добавят се олиото, червеният пипер, смлените домати, дафиновият лист и бахара.

Всички продукти за гювеча се объркват, а отгоре се слагат пилешките копанчета. В съда се наливат около 100 мл вода, слага се капакът и уредът се включва на втора степен за 4 часа.

На третият час се добавя консервираният грах. Готовият гювеч с пилешко и картофи може да се поръси с нарязан на дребно пресен магданоз.

Гювеч с пилешки копанчета в крок пот - ще си оближете пръстите!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: