Начин на приготвяне
Картофите обелете, измийте добре и сложете да се варят. Когато са готови, изсипете водата и ги намачкайте като за вкусно картофено пюре. Добавете сол, галета и чубрица и намачкайте отново. Натрошете сиренето и намачкайте добре заедно с картофите.
Лукът се почиства, измива и нарязва на ситно. Добавете го към картофите и разбъркайте добре. След това прибавете и яйцето и отново разбъркайте.
Каймата запържете за 10 минутки, като прибавите чубрица и малко лук.
Върху домакинско фолио разстелете картофена смес и по средата сложете от каймата. След това завийте каймата в картофената смес и оформете пълнени кюфтета.
Всички картофени кюфтета се овалват в разбитите яйца и в галета.
Кюфтетата от картофи и кайма пържете в силно нагрята мазнина до златисто.
Всяко готово кюфте сложете върху кухненска хартия, за да остане мазнината върху хартията.
Поднасяме още топли пълнените картофени кюфтета с кайма.