Домашни телешки бургери

Неделина ДимитроваНеделина Димитрова
Ентусиаст
77
279
174
11
1
07/04/2020
Приготвяне20 мин.
Готвене10 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо118
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата9
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешката кайма се овкусява със сол и черен пипер, разбърква се и се разделя на 4 телешки кюфтета по 50 г всяко. С помощта на двете ни длани ги притискаме до размера на хлебчетата за бургери. В тиган слагаме телешките кюфтета да се сготвят.

След като обърнем слагаме тостерно сирене чедър върху всяко кюфте. Разделяме хлебчетата през средата и запичаме върху тиган вътрешната страна на питките, започваме с долната част на хлебчетата за бургер.

Веднага щом получават златист загар, ги намазваме с майонеза и сос барбекю, нареждаме киселите краставички, които са предварително нарязани на колелца.

Върху тях поставяме готовите телешки кюфтета с чедър, слагаме резенче домат и завършваме с капачето на хлебчето за бургери. За финал с дървено шишче пробождаме през средата домашните телешки бургери.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Нали
Нали
08.04.2020 19:59
Сега всички сме вкъщи, идеална рецепта за децата, които искат бургер.
Ще пробваме.
1
0
Неделина Димитрова
Ще се радвам да споделите снимка, вкуса не отстъпва по нищо на купените.
0
0