Баница с кайма и кисели краставички

Нина Б ИвановаНина Б Иванова
Ентусиаст
37
139
100
5
06/04/2020
Приготвяне20 мин.
Готвене55 мин.
Общо75 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо95
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете лука и го измийте добре. Нарежете го на ситно.

Чесън почистете и нарежете.

Киселите краставички отцедете и нарежете на парченца.

Доматите измийте и настържете.

В дълбок тиган загрейте олио и сложете лука и чесъна да се запържат за кратко. След това добавете киселите краставички и оставете няколко минутки, като разбърквате. След това добавете каймата, като я раздробите на части с дървена лъжица.

Оставете на котлона, докато каймата започне да покафенява леко. Добавете настърганите домати и разбъркайте добре. Оставете на котлона, докато се изпари сосът от доматите и плънката стане по - гъста. Добавете и подправките.

Вземете подходяща тава и намажете дъното с олио.

Вземете две кори и сложете от плънката по дължина на късата страна на корите. Завийте на руло с кайма и сложете в тавата. Повторете, докато свършат корите. Намажете парчетата баница с кайма с разбито яйце.

Сложете баницата с кайма и кисели краставички да се пече на 180 градуса за 30-35 минутки.

Вкусна баница с месо, която ще се услади на любителите на мръвката.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар