Задушена пуйка с кисело зеле

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
634
2k
4k
337
3
06/04/2020
Приготвяне20 мин.
Готвене120 мин.
Общо140 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо43
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бялата лой от фенера на пуйката обираме и нарязваме на ситно.

Останалата част правим на порции.

Слагаме тиган на котлона и разтапяме лойта, докато стане на мас.

В тенджера поставяме пуешкия фенер, изсипваме студена вода, поставяме клечка канела, черен пипер на зърна и соев сос.

Оставяме да да къкри, докато се свари.

Пуешките бутчета запържваме в готовата разтопената мас, като ги поръсваме с щипка захар.

Нарязваме зелето на не много ситно.

В маста запържваме зелето, като към него добавяме месото от фенера, доматено пюре и наситнен праз.

Наливаме няколко черпака от бульона, където сме варили фенера и разбъркваме.

Когато изстине бульонът, добавяме червения пипер и разбъркваме добре.

В тавичка поставяме зелето с пуешко месо, слагаме отгоре фолио и поставяме във фурната на 170 градуса за около час, час и половина.

След това похапваме Задушена пуйка с кисело зеле.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар