Начин на приготвяне
Подготвяме свинското месо, като го изчистваме от ципи и жили. Слагаме свинските котлети в стъклена или порцеланова чиния.
Смесваме бялото вино, меда, мления кимион и натрошените скилидки чесън в малка купичка и ги разбъркваме хубаво. Пресипваме готовата смес върху свинските котлети и увиваме чинията с фолио. Оставяме я в хладилник за няколко часа или за цяла нощ, като обръщаме свинското, за да се овкуси навсякъде добре. Подготвяме и загряваме барбекюто.
Слагаме маринованите котлети на намазаната с мазнина скара на барбекюто. Печем ги за около 8 минути от всяка страна или по наш вкус, като обръщаме котлетите само един път. Сервираме изпечените свински котлети веднага с ябълковото чътни.
За да направим ябълковото чътни, правим следното. Обелваме ябълките и ги нарязваме на малки кубчета. Слагаме ги в малък тиган и ги заливаме с ябълковия сок. Пускаме котлона и оставяме ябълковата смес да заври, а след като заври намаляваме температурата и оставяме да къкри за около 7 минути, до пълното омекване на ябълковите кубчета. След това добавяме плодовото чътни и маслото и разбъркваме хубаво. Сервираме топло.
Страхотен вкус на нашите свински барбекю котлети с ябълково чътни.