Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Пържоли»Свински барбекю котлети с ябълково чътни

Свински барбекю котлети с ябълково чътни

Георги ЧечевГеорги Чечев
Новак
3371k247
Свински барбекю котлети с ябълково чътни1 / 2
23/06/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Експлозия от вкусове в чиния, в която сме сложили свински котлети с ябълково чътни"

Необходими Продукти

  • свински котлети - 6 бр.
  • бяло вино - 2/3 ч.ч.
  • олио - 2 с.л.
  • мед - 2 с.л.
  • кимион - 1 1/2 ч.л. млян
  • чесън - 2 скилидки натрошени
  • за ябълковото чътни
  • ябълки - 3 бр. зелени
  • ябълков сок - 1/2 ч.ч.
  • чътни - 1/2 ч.ч. плодово
  • масло - 15 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подготвяме свинското месо, като го изчистваме от ципи и жили. Слагаме свинските котлети в стъклена или порцеланова чиния.

Смесваме бялото вино, меда, мления кимион и натрошените скилидки чесън в малка купичка и ги разбъркваме хубаво. Пресипваме готовата смес върху свинските котлети и увиваме чинията с фолио. Оставяме я в хладилник за няколко часа или за цяла нощ, като обръщаме свинското, за да се овкуси навсякъде добре. Подготвяме и загряваме барбекюто.

Слагаме маринованите котлети на намазаната с мазнина скара на барбекюто. Печем ги за около 8 минути от всяка страна или по наш вкус, като обръщаме котлетите само един път. Сервираме изпечените свински котлети веднага с ябълковото чътни.

За да направим ябълковото чътни, правим следното. Обелваме ябълките и ги нарязваме на малки кубчета. Слагаме ги в малък тиган и ги заливаме с ябълковия сок. Пускаме котлона и оставяме ябълковата смес да заври, а след като заври намаляваме температурата и оставяме да къкри за около 7 минути, до пълното омекване на ябълковите кубчета. След това добавяме плодовото чътни и маслото и разбъркваме хубаво. Сервираме топло.

Страхотен вкус на нашите свински барбекю котлети с ябълково чътни.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: