Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Ребърца»Чеснови ребърца със соев сос

Чеснови ребърца със соев сос

Чеснови ребърца със соев сос
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Тези чеснови ребърца са от онези ястия, които се молим да не свършват и които толкова бързо изчезват от чинията"

Необходими продукти

  • свински ребърца - 1 кг
  • сол
  • чесън - 3 скилидки
  • мед - 1 с.л.
  • соев сос - 4 с.л.
  • доматено пюре - 1 ч.л.
  • дижонска горчица - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 к.л.смлян
  • къри - 1 ч.л.
  • мащерка - 1 с.л. суха
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинските ребърца се нарязват и се поръсват със сол на вкус. Намазват се с готовата марината за ребра.

Маринатата се приготвя като в купа се счукват скилидките чесън. Прибавят се медът, соевият сос, доматеното пюре, дижонската горчица, кърито, мащерката, червеният и смляният черен пипер.

Всички съставки се объркват, за да се получи еднородна паста. Ребърцата се намазват хубаво с маринатата и поставят в плик за печене.

Пликът с чесновите ребърца се затваря и се оставя в хладилника за няколко часа. После се изважда, пробожда се с шиш на няколко места, поставя в тавичка с малко вода.

Слага се във фурната. Крехките свински ребърца се пекат на 200 градуса за около един час.

Чесновите ребърца със соев сос си подхождат идеално с домашно червено вино.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: