Яхния от кюфтета по чирпански със спанак

АнабелАнабел
Ветеран
489
2k
916
203
02/04/2020
"Кюфтета по чирпански, но този път на яхнийка - чудна е "
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо477
  • Преглеждания за месеца41
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се приготвят вкусни кюфтета. За целта в купа се поставя каймата. Към нея се прибавят нарязаният на ситно лук, едно яйце, чубрица, черен пипер, кимион, кориандър и индийско орехче. Ако каймата е безсолна, се прибавя сол на вкус.

Всички продукти за кюфтета се омесват. След което от каймата се оформят топчести кюфтета. Всяка топка се овалва в брашно и пуска в тенджера с вряща вода. Щом кюфтетата изплуват, се изваждат с помощта на решетъчна лъжица.

Картофите се обелват, нарязват на парчета и слагат в тенджера. Към тях се прибавят нарязаният на дребно зелен лук, морков и червена чушка. Добавят се сол, червен пипер, брашно и смлени домати.

Налива се малко олио и вода, която да покрие продуктите. Тенджерата се похлупва и слага на котлона. Яхнията с картофи се готви на умерена температура, като периодично се разбърква. Малко преди да са уврели картофите, се добавят кюфтетата и почистеният спанак.

Готовата яхния с кюфтета може да се поръси с нарязан на дребно пресен магданоз.

Сервираме нашите кюфтета по чирпански с домашен хляб.

Опитайте и вие яхния от кюфтета по чирпански със спанак!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар