Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Кюфтета»Таралежки от кайма с варено яйца

Таралежки от кайма с варено яйца

Нина Б ИвановаНина Б Иванова
Копирайтър
461831301
Таралежки от кайма с варено яйца
Снимка: Нина Б Иванова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
5
"Приятна изненада за всички малчугани с тези таралежки от кайма с варено яйце"

Необходими продукти

  • кайма - 500 г
  • лук - 1 глава
  • яйца - 1 брой
  • филия хляб - 1 брой
  • за пълнеж
  • яйца - 3 броя
  • за украса
  • краставици
  • черен пипер - зрънца за очи и нос
  • спагети - за бодличките
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете 3-те яйца, които ще бъдат пълнеж на таралежките от кайма. Обелете ги и ги срежете на две по дължина.

Сложете каймата в тавичка или дълбока купа. Почистете лука, измийте го добре и го настържете. Прибавете го към каймата. Добавете яйцето и разбъркайте много добре. Филийката хляб намокрете и изстискайте. Прибавете към каймата и размесете с ръце. Когато всички продукти са добре смесени, започнете да оформяте таралежчета от кайма.

За целта в подходяща тавичка сложете олио и вода на дъното. Вземете една голяма топка кайма и я сплескайте. По средата сложете една половинка от сварените яйца с жълтъка надолу и завийте отгоре с каймата, като оформите таралежчето. Тялото трябва да е кръгличко, а муцунката да е по-мъничка и сплескана отпред. Сложете очички и носленце от зрънца черен пипер. Бодличките са от спагети.

Когато са готови таралежките от кайма с варено яйце, ги сложете да се пекат на 200 градуса до готовност. Пекат се до светлокафяво.

Накрая украсете чинията с краставички или свежа зелена салатка. :)

Бележка: По същия начин, ако не разполагате с черен пипер и спагети, можете просто да оформите класически пълнени кюфтета.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Кристина Черникова
Кристина Черникова
Много са симпатични!
03.04.2020 10:44