Начин на приготвяне
Сварете 3-те яйца, които ще бъдат пълнеж на таралежките от кайма. Обелете ги и ги срежете на две по дължина.
Сложете каймата в тавичка или дълбока купа. Почистете лука, измийте го добре и го настържете. Прибавете го към каймата. Добавете яйцето и разбъркайте много добре. Филийката хляб намокрете и изстискайте. Прибавете към каймата и размесете с ръце. Когато всички продукти са добре смесени, започнете да оформяте таралежчета от кайма.
За целта в подходяща тавичка сложете олио и вода на дъното. Вземете една голяма топка кайма и я сплескайте. По средата сложете една половинка от сварените яйца с жълтъка надолу и завийте отгоре с каймата, като оформите таралежчето. Тялото трябва да е кръгличко, а муцунката да е по-мъничка и сплескана отпред. Сложете очички и носленце от зрънца черен пипер. Бодличките са от спагети.
Когато са готови таралежките от кайма с варено яйце, ги сложете да се пекат на 200 градуса до готовност. Пекат се до светлокафяво.
Накрая украсете чинията с краставички или свежа зелена салатка. :)
Бележка: По същия начин, ако не разполагате с черен пипер и спагети, можете просто да оформите класически пълнени кюфтета.
Коментари