Вкусни лодки от патладжан с домати и сирене

Нина Б ИвановаНина Б Иванова
Ентусиаст
20
717
25/03/2020
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо36
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всеки патладжан измийте добре и подсушете. Отрязваме горната част, където са дръжките. След това срежете всеки патладжан по средата и посолете добре всяка половинка.

Подредете лодките от патладжани вертикално в купа за няколко часа, за да се отдели и изтече тъмната вода от тях.

Издълбайте всяка половинка от патладжаните и ги подредете в голяма тава.

Издълбаната част от патладжаните нарежете на ситно и посолете. След 1-2 часа изстискайте добре и отделете в купа. Тъмната вода се изхвърля.

В купата при вътрешността на патладжаните добавете настърганите домати, натрошеното сирене и чубрицата. Смесете добре продуктите и плънката за патладжаните е готова.

Напълнете всяка от половинките патладжани с нея.

Сложете тавата с вашите пълнени патладжани във фурната на 220 градуса. Преди да извадите тавата, можете да поръсите с кашкавал и да оставите още 5 минути.

Вкусните лодки от патладжан с домати и сирене са чудесно ястие и за обяд, и за вечеря!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар