Ориз на фурна със свинско и спанак

АнабелАнабел
Ветеран
559
2k
1k
241
25/03/2020
"Ориз със свинско месце и спанак - вилиците ни са в готовност "
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо414
  • Преглеждания за месеца39
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • свинско месо - 600 г
  • зелен лук - 1 връзка
  • кромид лук - 1 глава стар
  • ориз - 1 и 1/2 ч.ч.
  • спанак - 2 шепи
  • сол
  • олио - 6 с.л.
  • червен пипер - 1/2 с.л.
  • черен пипер - 1/2 к.л. смлян
  • джоджен - 1 с.л. сух
  • домати - 1 бр.
* мерки и количества
Ориз на Фурна

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на хапки и задушава в мазнина и малко вода. След като побелее, се прибавят почистените стръкове зелен лук и кромид лук.

Когато зеленчуците и свинските хапки омекнат, се добавя измитият ориз заедно с една чаена чаша вода.

Оризът се разбърква периодично, овкусява се със сол, сух джоджен, червен и смлян черен пипер.

Доматът се настъргва и заедно с почистеният, измит и нарязан на дребно спанак се слагат при останалите продукти.

След кратко готвене всичко се прехвърля в тава, наливат се още около две чаши и половина вода, след което тавата се поставя във фурната.

Апетитното свинско с ориз се пече на 190 градуса за около 45 минути, като поне веднъж се разбърква.

Готовият ориз на фурна се сервира по желание със лъжица кисело мляко.

Ориз на фурна със свинско и спанак е много вкусно и питателно ястие!

Голям уок тиган с дървени дръжки 32см.
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Голям уок тиган с дървени дръжки 32см.
48.99 лв.
Виж ››

Ако във вашия дом азиатската кухня е на почит, непременно се нуждаете от уок тиган. Удобен, качествен, с незалепващо покритие, уок тиганът се справя страхотно с приготвянето на месо и зеленчуци.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар