Ориз на фурна със свинско и спанак

АнабелАнабел
Ветеран
554
2k
1k
218
25/03/2020
"Ориз със свинско месце и спанак - вилиците ни са в готовност "
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо376
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • свинско месо - 600 г
  • зелен лук - 1 връзка
  • кромид лук - 1 глава стар
  • ориз - 1 и 1/2 ч.ч.
  • спанак - 2 шепи
  • сол
  • олио - 6 с.л.
  • червен пипер - 1/2 с.л.
  • черен пипер - 1/2 к.л. смлян
  • джоджен - 1 с.л. сух
  • домати - 1 бр.
* мерки и количества
Ориз на Фурна

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на хапки и задушава в мазнина и малко вода. След като побелее, се прибавят почистените стръкове зелен лук и кромид лук.

Когато зеленчуците и свинските хапки омекнат, се добавя измитият ориз заедно с една чаена чаша вода.

Оризът се разбърква периодично, овкусява се със сол, сух джоджен, червен и смлян черен пипер.

Доматът се настъргва и заедно с почистеният, измит и нарязан на дребно спанак се слагат при останалите продукти.

След кратко готвене всичко се прехвърля в тава, наливат се още около две чаши и половина вода, след което тавата се поставя във фурната.

Апетитното свинско с ориз се пече на 190 градуса за около 45 минути, като поне веднъж се разбърква.

Готовият ориз на фурна се сервира по желание със лъжица кисело мляко.

Ориз на фурна със свинско и спанак е много вкусно и питателно ястие!

Квадратна алуминиева тава с незалепващо покритие 37 см
Приготвяй си тази рецепта в:
Квадратна алуминиева тава с незалепващо покритие 37 см
47.99 лв.
Виж ››

Само си представете как влизате в кухнята и отваряте фурната, от която се носи невероятен аромат на вкусната гозба, която сте приготвили в новата си алуминиева тава. А защо не и сладкиш, с който да поглезите любимите си хора? Вашата квадратна тава с незалепващо покритие ще ви бъде верен помощник в тази мисия.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар