Начин на приготвяне
Месото се нарязва на хапки и задушава в мазнина и малко вода. След като побелее, се прибавят почистените стръкове зелен лук и кромид лук.
Когато зеленчуците и свинските хапки омекнат, се добавя измитият ориз заедно с една чаена чаша вода.
Оризът се разбърква периодично, овкусява се със сол, сух джоджен, червен и смлян черен пипер.
Доматът се настъргва и заедно с почистеният, измит и нарязан на дребно спанак се слагат при останалите продукти.
След кратко готвене всичко се прехвърля в тава, наливат се още около две чаши и половина вода, след което тавата се поставя във фурната.
Апетитното свинско с ориз се пече на 190 градуса за около 45 минути, като поне веднъж се разбърква.
Готовият ориз на фурна се сервира по желание със лъжица кисело мляко.
Ориз на фурна със свинско и спанак е много вкусно и питателно ястие!