Ориз със зеленчуци в оризоварка

ГеновеваГеновева
Ентусиаст
161
729
1k
50
1
25/03/2020
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо146
  • Преглеждания за месеца48
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът се почиства и се измива. На дъното на оризоварката сипваме олиото и нарязания лук. След това добавяме измития ориз и сипваме водата.

Добавяме нарязаните на кубчета морков и на ленти чушки. Добавяме царевицата и граха. Разбъркваме. Слагаме и 2-те зеленчукови бульончета.

Разбъркваме отново и пускаме оризоварката на режим готвене.

От време навреме разбъркваме.

Изключваме преди да се е изпарила всичката вода, за да може да не се спласти много оризът. Овкусяваме диетичния ориз със зеленчуци със сол и черен пипер.

Получава се чудесна гарнитура за месо.

А, ако обичате ориз със зеленчуци може да си хапвате и така. По желание поръсете с магданоз. Бързо, лесно и вкусно.

Приятен апетит с този страхотен ориз със зеленчуци в оризоварка!

Голям уок тиган с дървени дръжки 32см.
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Голям уок тиган с дървени дръжки 32см.
48.99 лв.
Виж ››

Ако във вашия дом азиатската кухня е на почит, непременно се нуждаете от уок тиган. Удобен, качествен, с незалепващо покритие, уок тиганът се справя страхотно с приготвянето на месо и зеленчуци.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар