Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Капама»Постна капама в гювеч

Постна капама в гювеч

ГеновеваГеновева
Копирайтър
2521k1k3
Постна капама в гювеч3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
180 мин.
Порции
6
"Във време на пости, защо да не хапнем една вкусна капама - постна разбира се"

Необходими продукти

  • кисело зеле - 20 - 25 листа
  • чушки - 6 бр. шарени, замразени
  • праз - 1/2 стрък
  • ориз - 1 ч.ч.
  • булгур - 1 к.ч. ситен
  • сол
  • червен пипер
  • черен пипер
  • олио
  • чубрица
  • свинско месо - 200 - 250 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Празът се нарязва и се запържва в сгорещено олио. След това се добавя нарязаното на едро свинско месо. След като се запържи месото, се добавя изчистения и измит ориз.

Добавете 1 ч.л. червен пипер, разбъркайте и налейте 1 ч.ч. вода. Оставете да покъкри за няколко минути и добавете булгура, който също е измит. След като водата в тигана се изпари, овкусете със сол, чубрица и черен пипер и разбъркайте.

Пригответе си гювеч, в който да наредите напълнените зелеви сарми и пълнените чушки с ориз и булгур. Напълнете и завийте сармите една по една, след това напълнете и чушките, наредете ги в гювеча, натиснете с глинена чиния и налейте вода, колкото да покриете сармите и чушките.

Сложете постната капама в студена фурна на 150 градуса за около 2 часа, може и 2 часа и 30 минути, ще прецените. Приятен апетит с тази постна капама в гювеч.

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: