Мариновани тиквички в буркани

ИларияИларияНовак1171205
23/08/2013
"Всички тиквички, които не са изпържени и изядени, следва внимателно да бъдат мариновани и прибрани в буркани за зимата "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо16 139
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • тиквички - млади
  • копър
  • лук
  • черен пипер
  • за марината
  • вода - 50 мл
  • оцет - 100 мл
  • сол - 40 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете почистените тиквички на колелца. Подредете ги в буркани, на дъното на които сте сложили клонка копър, няколко зърна черен пипер, ивички лук по желание.

Залейте врящата марината, приготвена от солта, водата и оцета, като солта и оцетът се слагат, след като водата кипне. Затворете бурканите с капачки и ги стерилизирайте за 15 минути.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар