Пържоли с чеснов сос

Нина Б ИвановаНина Б Иванова
Ентусиаст
22
727
21/03/2020
"Познавате ли човек, който не обича пържоли с чеснов сос - ако да, поднесе му тези и ще промените мнението му на секундата "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо167
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • пържоли - 1 кг свински или телешки
  • бяло вино - 250 мл
  • сол
  • червен пипер
  • черен пипер
  • за чесновия сос
  • чесън - 10 големи скилидки
  • олио - 3 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • вода - 250 мл
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пържолите с чеснов сос се приготвят на скара или леко запържване със съответните подправки.

За да бъдат пържолите сочни, може и да ги изпечете в тавичка с вода и подправките.

След като са готови, ги сложете в подходящ съд, за да можете да ги полеете с виното. Сложете капака и задушете пържолите.

През това време приготвяме домашния чеснов сос.

Почистете скилидките чесън и ги нарежете на филийки. Сложете олиото на котлона в тиган или друг удобен съд. Когато се заглее олиото, слагате нарязания чесън, запържвате и добавяте брашното.

Разбърквате добре и след това слагате червения пипер. Разбърквате добре. Водата за соса загрявате в микровълнова например и я добавяте бавно към соса на котлона.

След това добавете и подправките и отново разбъркайте добре. Оставете на котлона, докато сосът за пържолите се сгъсти.

След това вдигнете от котлона и полейте пържолките със соса :)

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар