Начин на приготвяне
За тези пържени кюфтета на фурна първо в купа се поставя каймата. Към нея се прибавя почистеният и нарязан на дребно лук. В купичка се смесват галетата и прясното мляко, разбъркват се до получаване на кашица, която се прехвърля в купата с каймата.
Прибавят се содата, подправките-чубрица, кимион, индийско орехче, черен пипер и сол, ако е необходимо. Накрая се чуква едно яйце, след което всички продукти се омесват хубаво.
Купата с каймата се покрива с фолио за свежо съхранение и се оставя за няколко часа в хладилника. От каймата се оформят топчици, които се намазват в олио и нареждат в намазнена тава.
Кюфтетата с подправки се пекат във фурна загрят на 180 градуса за около 40 минути,
Сервираме нашите пържени кюфтенца с гарнитура по желание.