Пухкав кекс със стафиди в тава

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1192
60
1175
16
17/03/2020
"Оползотворяваме времето, прекарано вкъщи, като си приготвяме пухкав кекс със стафиди - защо и вие не опитате "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции16
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо889
  • Преглеждания за месеца336
  • Преглеждания за седмицата171
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбийте яйцата със захарта на пухкав яйчен крем. На тънка струя към тях прибавете последователно олиото и прясното мляко при непрекъснато бъркане.

Добавете настърганата на ситно ренде лимонова кора и ванилията, отново разбъркайте.

Отделно пресейте брашното и отделете 2 с.л. от него. В останалото брашно прибавете бакпулвера, прибавете ги към яйчената смес и разбъркайте бавно и внимателно с шпатула.

Измийте стафидите, прецедете много добре. Половината стафиди оваляйте в заделеното брашно. Прибавете ги заедно с брашното към яйчената смес, разбъркайте.

В тава, постлана с хартия за печене, сипете и заравнете получената кексова смес, поръсете с другата половина стафиди равномерно.

Поставете тавата в предварително нагрята на 180 градуса фурна и печете за около 40 минути, до суха клечка. Получава се вкусен и ароматен кекс със стафиди!

Пухкавият кекс със стафиди в тава е идеално допълнение към следобедното кафе!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар