Пухкав кекс със стафиди в тава

Мария СимоваМария Симова
Копирайтър
163
831
3k
170
2
17/03/2020
"Оползотворяваме времето, прекарано вкъщи, като си приготвяме пухкав кекс със стафиди - защо и вие не опитате "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции16
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 192
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбийте яйцата със захарта на пухкав яйчен крем. На тънка струя към тях прибавете последователно олиото и прясното мляко при непрекъснато бъркане.

Добавете настърганата на ситно ренде лимонова кора и ванилията, отново разбъркайте.

Отделно пресейте брашното и отделете 2 с.л. от него. В останалото брашно прибавете бакпулвера, прибавете ги към яйчената смес и разбъркайте бавно и внимателно с шпатула.

Измийте стафидите, прецедете много добре. Половината стафиди оваляйте в заделеното брашно. Прибавете ги заедно с брашното към яйчената смес, разбъркайте.

В тава, постлана с хартия за печене, сипете и заравнете получената кексова смес, поръсете с другата половина стафиди равномерно.

Поставете тавата в предварително нагрята на 180 градуса фурна и печете за около 40 минути, до суха клечка. Получава се вкусен и ароматен кекс със стафиди!

Пухкавият кекс със стафиди в тава е идеално допълнение към следобедното кафе!

Професионална масивна трошачка за ядки
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Професионална масивна трошачка за ядки
12.99 лв.
Виж ››

Ако сте привържениците на ядките и ги слагате в почти всички сладки, че и в някои солени ястия, не ви виждаме без професионална трошачка за ядки. Улеснете работата си в кухнята максимално с трошачката за ядки, която ще се справи с всеки размер и с всяка ядка.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар