Крокети от пилешко месо

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k
2k
3k
13/05/2009
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 573
  • Преглеждания за месеца43
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5

Необходими Съставки

  • пилешко месо - 1 кг.
  • масло - 2 с. л.
  • яйца - 3 бр.
  • сол - 3 гр.
  • черен пипер - 2 гр.
  • галета - 30 гр.
* мерки и количества
Крокети

Начин на приготвяне

Пилето се почиства добре. Сварява се в леко подсолена вода. Отделя се бялото месо. Накълцва се много ситно. Разбиваме на пяна маслото и прибавяме жълтъците от 2 яйца. Разбъркваме добре и прибавяме месото. Посоляваме и овкусяваме с черния пипер. От получената смес оформяме малки топчета, топим ги в разбито яйце, овалваме в счукана галета или сусам и пържим.

Иноксово овално плато 50см.
Избери класиката! Поднеси стилно с:
Иноксово овално плато 50см.
15.99 лв.
Виж ››

Добрата домакиня винаги има овално плато под ръка, защото обикновено нейният дом винаги очаква гости. Нека всички се възхитят на вашите разядки, сладки или основни ястия. Овалното плато ще ви помогне да се сдобиете с образцова трапеза и да си спечелите заслужени комплименти.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
лидия
лидия
09.06.2015 15:36
хубаварецепта
0
0