Начин на приготвяне
Начукваме пържолите с дървено чукче, за да се изтънят, поръсваме ги със сол и черен пипер, потапяме ги от двете страни в брашно и ги пържим в 2/3 от растителното масло. В същата мазнина и малко вода задушаваме нарязания на дребно кромид лук и оформените на тънки ивички гъби.
След 5-6 минути прибавяме разреденото с вода доматено пюре, размитото със студена вода брашно, виното, дафиновите листа, счуканите на едро зърна черен пипер и солта. Задушаваме соса още 5-6 минути.
Нарязваме шунката и кренвиршите на тънки ивички, запържваме ги леко в останалата 1/3 от растителното масло и ги изваждаме. В мазнината слагаме обелените лукчета и също леко ги запържваме. Връщаме отново кренвиршите и шунката, прибавяме ситно нарязания магданоз, разбъркваме сместа и изсипваме в приготвения сос.
Поставяме отново соса да заври, след което разпределяме върху сочните свински пържоли.
Разпределяме готовите пържоли по ловджийски в отделни чинии и ги поднасяме с гарнитура от пържени картофи, вкусни задушени зеленчуци или салата според сезона.