Свинско с пресен лук и гъби

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9384k7k6
Свинско с пресен лук и гъби2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
3

Необходими продукти

  • свинско месо - 500 г
  • стар лук - 1 малка глава
  • пресен лук - 3 стръка
  • гъби - 300 г
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • вино - 1 ч.ч. червено
  • олио - 2 с.л.
  • бульон - 1 кубче
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме добре свинското месо, след което го нарязваме на свински хапки.

Нарязваме двата вида лук.

В загрято олио поставяме месото заедно с нарязания лук, като бъркаме непрекъснато.

Всичко това поставяме в по-дълбок съд и добавяме нарязаните гъби.

Размиваме в малко вода доматеното пюре и червеното вино и него добавяме.

Оставяме така да покъкри, след което поръсваме с кубчето бульон нашето задушено свинско.

Добавяме подправките и оставяме да се задуши, колкото е необходимо. Поднасяме свинското с лук, докато е още топло.

Вкусно свинско с гъби, което непременно трябва да опитате!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: