Вкусен шницел с мозък

Георги ЧечевГеорги Чечев
Новак
324
1k
41
13/03/2020
"Порция шницел с мозък, моля "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо67
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • свинско месо - 1 кг от бут
  • растително масло - 6 с.л.
  • краве масло - 50 г
  • брашно - 1/2 ч.ч.
  • свински мозък - 400 г
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме месото от ципите и го нарязваме напречно на мускулните влакна на филии с дебелина 0, 5 см. Начукваме ги с дървено чукче, за да се изтънят и оформят.

Поръсваме ги със сол и смлян черен пипер, панираме ги в брашно и ги изпържваме в сгорещената мазнина.

Сваряваме мозъка и го нарязваме на 6 филийки. Пържим филийките в същата мазнина, в която приготвихме и свинските шницели.

В затоплени чинии или плато поставяме топлите пържени шницели, а върху тях разпределяме горещите филийки от мозъка. От кравето масло приготвяме 6 охлювчета или топчета, които поставяме върху парчетата мозък.

Вече имаме един наистина вкусен шницел с мозък, който можем да гарнираме с задушени зеленчуци с доматен сос или с подлютено кисело зеле.

Окрехкотител за месо с чукче
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Окрехкотител за месо с чукче
7.70 лв.
Виж ››

Окрехкотителят за месо с чукче е страхотно пособие за обработване на месото. С него можете едновременно да начуквате и шпиковате стековете, за да бъдат крехки и вкусни след термичната обработка.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар