Пилешко къри с варен ориз

АнабелАнабел
Експерт
441
4
62
12/03/2020
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо146
  • Преглеждания за месеца31
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • пилешко месо - 600 г
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • къри паста - 3 с.л.
  • домати - 2 ч.ч. пасирани
  • сметана - 100 мл готварска
  • царевично олио - 4 с.л.
  • сол
  • ориз - 1 ч.ч. бланширан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото месо се нарязва на хапки, слага се в дълбок тиган и се запържва в сгорещено царевично олио.

След като се запържи, се изважда и на негово място се слагат нарязаните на дребно лук и чесън. След като омекнат се прибавя готовото къри песто.

След кратко разбъркване се добавят смлените домати и сол на вкус.

Апетитното къри се готви още около 20 минути, след което в тигана се добавят 100 мл готварска сметана и запържените пилешки хапки.

Кърито се готви още около 5 минути. Сервира се с варен ориз.

Добър апетит с пилешко къри с варен ориз!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар