Фалшива дроб сарма с пилешко месо

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Експерт
340
47
76
3
11/03/2020
"Признаваме, че е фалшива дроб сарма, ама е толкова вкусна "
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо547
  • Преглеждания за месеца40
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилешкото месо на малки хапки, а главата лук - на дребно.

В загрята мазнина се запържват пилешкото месо, лукът и оризът.

Бульонът се разтваря в топла вода и с нея се заливат запържените продукти в тигана.

Захлупете с капак и оставете да покъкри, докато течността се поеме от ориза.

Добавете микса от зеленчуци, запържете за няколко минутки и прехвърлете всички съставки за дроб сармата с пилешко в тава за печене.

Изпечете фалшивата дроб сарма в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност - около 20 минути.

Пригответе вкусната заливка, като разбъркате всички съставки до хомогенна смес и залейте приготвената дроб сарма.

Изпечете и още малко, докато заливката придобие златист загар.

Получава се страхотна фалшива дроб сарма с пилешко месо!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар