Начин на приготвяне
Нарежете пилешкото месо на малки хапки, а главата лук - на дребно.
В загрята мазнина се запържват пилешкото месо, лукът и оризът.
Бульонът се разтваря в топла вода и с нея се заливат запържените продукти в тигана.
Захлупете с капак и оставете да покъкри, докато течността се поеме от ориза.
Добавете микса от зеленчуци, запържете за няколко минутки и прехвърлете всички съставки за дроб сармата с пилешко в тава за печене.
Изпечете фалшивата дроб сарма в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност - около 20 минути.
Пригответе вкусната заливка, като разбъркате всички съставки до хомогенна смес и залейте приготвената дроб сарма.
Изпечете и още малко, докато заливката придобие златист загар.
Получава се страхотна фалшива дроб сарма с пилешко месо!