Начин на приготвяне
В купа настържете сиренето на ренде.
Почистете чушките от семената и дръжките, нарежете ги, сложете ги в блендер и пасирайте. Добавете киселото мляко и отново разбъркайте за кратко.
Прибавете получената смес към настърганото сирене, добавете цеденото кисело мляко, зехтина и разбъркайте до еднородна смес.
Посолете гръцката разядка на вкус и разбъркайте. Поставете я в кутия за съхранение на храна при затворен капак и оставете за 2-3 часа, докато вкусовете на съставките се смесят добре.
За да приготвите сполучлива пикантна разядка, използвайте качествени продукти!
Гръцка разядка Тиросалата се поднася с питие по избор.
Ако рецептата ти харесва, опитай и това гръцко тирокафтери или тази уникална мелидзаносалата.