Сърнешки бут със зеленчуци

ЖанетЖанетНовак
04/06/2009
"Трудно е да отстреляш дивеч, но още по-трудно може да бъде да приготвиш дивечово месо. Опитайте нашето предложение за ароматен сърнешки бут със зеленчуци "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо11 894
  • Преглеждания за месеца60
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се натрива със сол, черен пипер и брашно. На силен огън се пържи в мас от двете страни. Изпърженото месо се изважда.

В мазнината се слага останалата част от брашното. Когато то стане златисто, прибавя се настърганият лук и се пържи, докато порозовее. Наливат се виното и бульонът. Слагат се дафиновият лист, пиперът и настърганата лимонова кора. Пускат се морковите, корените от магданоз и месото.

Ястието се оставя да къкри на тих огън до омекване на месото. Прибавят се сметаната, лимоновият сок и щипка захар на вкус. Ястието отново се кипва.

Рейтинг

5 3
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар