Пастет от леща

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Експерт
336
47
74
3
09/03/2020
"Лесно и бързо - пастет от леща мажем на филийка и хапваме с наслада "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо321
  • Преглеждания за месеца321
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • леща - 1 ч.ч.
  • вода - 2 ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • краве масло - 3 ч.л. или маргарин
  • оцет - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Наситнете лука и чесъна, след което ги запържете в 1 ч.л. масло.

Прибавете лещата и запържете всичко заедно за кратко. Долейте водата и оставете лещата да къкри до готовност и докато водата изчезне.

Преди да смъкнете от котлона, овкусете със сол и черен пипер.

Оставете леко да се охлади. Преместете в блендер или пасирайте с пастор като добавите и половин ч.л. оцет.

Готовият пастет от леща може да намажете на филийка или върху хрупкави брускети.

Пастетът от леща е чудесна идея за вкусна вегетарианска разядка.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар