Начин на приготвяне
Отстраняваме ципата на заешкото месо. натъркваме го със сол и черен пипер и го шпиковаме със свинска сланина. Загряваме маслото и запържваме ситно нарязаните подправки за супа.
Добавяме нарязаното на порции заешко месо и запържваме и него до получаването на хрупкава коричка. В същия съд сипваме костния бульон, горчицата, настърганата лимонова и портокалова кора, компота от боровинки и задушаваме заешкото на умерен огън. От време на време заливаме месото със соса.
Когато омекне, го изваждаме, а в сосът от варенето сипваме виното, лимоновия сок, брашното, което сме разбили със сметаната и кипваме. Варим соса 7-8 минути и добавяме каперсите. Връщаме месото и варим още само 2-3 минути.
Апетитен заек със сметана, с който ще зарадвате цялото си семейство!