Заек със сметана

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921359
Заек със сметана2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
65 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • заек - 800 г заешки бутчета
  • сланина - 50 г
  • масло - 50 г
  • корени за супа - 140 г
  • лимони - 1/2 лимон
  • горчица - 1 ч.л.
  • компот от боровинки - 1 с.л.
  • бяло вино - 100 мл
  • сметана - 150 мл
  • брашно - 30 г
  • каперси
  • портокал - 1/2
  • бульон - костен 1 ч.ч.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отстраняваме ципата на заешкото месо. натъркваме го със сол и черен пипер и го шпиковаме със свинска сланина. Загряваме маслото и запържваме ситно нарязаните подправки за супа.

Добавяме нарязаното на порции заешко месо и запържваме и него до получаването на хрупкава коричка. В същия съд сипваме костния бульон, горчицата, настърганата лимонова и портокалова кора, компота от боровинки и задушаваме заешкото на умерен огън. От време на време заливаме месото със соса.

Когато омекне, го изваждаме, а в сосът от варенето сипваме виното, лимоновия сок, брашното, което сме разбили със сметаната и кипваме. Варим соса 7-8 минути и добавяме каперсите. Връщаме месото и варим още само 2-3 минути.

Апетитен заек със сметана, с който ще зарадвате цялото си семейство!

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: